vitavingarblogg.blogg.se

Vita Vingar bloggar om andlighet inspiration och upplysning. www.vitavingar.se

Luktsinnet - ett sätt att betraktas

Publicerad 2019-03-06 13:26:00 i Allmänt, andligt, hälsa,

Luktsinnet vårt äldsta sinne är kopplat till grundläggande funktioner som minne och känsla. Det är från lukt och vissa dofter vi bär med våra starkaste minnen genom livet. De kan få oss att tänka på platser eller personer som betyder mycket för oss men lika gärna ibland påminna oss om obehagliga upplevelser.

Vissa luktminnen följer med oss hela livet. Själv minns jag min farfar och farmors vackra syrener i deras helt underbara trädgård när jag var liten. Och när jag idag ser eller känner doften av syren så kommer jag alltid att tänka på våra mysiga fikastunder ute och farmors goda rabarberrutor med kanel.

Ibland är dofter porten till vår barndom och jag minns precis hur det doftade hemma hos min morfar när han lagat sin goda grönsakssoppa som värmde min kropp och själ när jag varit ute i snön som liten.

Det spelar också roll för hur vi människor reagerar inför varandra utan att vi är medvetna om det. Ett nyfött barn känner igen doften av sin mamma och kan skilja den från andra kvinnor. Och våra personliga luktminnen formas tidigt i livet. Din näsa kan uppfatta en doft du inte känt på väldigt länge och vips så kommer minnen och känslor upp från en svunnen tid.

Nu för tiden så finns det så mycket dofter hela tiden i vår omgivning och i våra egna liv. Kemiska dofter som parfymer och sköljmedel och doftljus och annat vi använder för att det ska dofta och hela tiden så skapas det nya dofter. Men det är de naturliga dofterna som kryddor och kaffe och naturliga frukter och grönsaker som står för de dofter som skapar våra minnen tycker jag.

Det här är intressant för mig och därför valde jag att skriva om det i bloggen och jag hoppas det var intressant och att du som läser också mindes både platser och människor som betytt mycket genom livet och att vi tillsammans skapar nya minnen genom våra dofter.

/Mo kod 82 
0939-8998

www.vitavingar.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vita Vingar

Här bloggar vi alla som är med på Vita Vingar. Sveriges mest erfarna medium. Hos oss kan du får tips, råd, visdom och annat matnyttigt som alla delar med sig av. Det kan handla om Tarot, mediumskap, siande, änglar. andligt, personlig utveckling, lagen om attraktion etc Det vi vill med denna blogg är upplysning och vetskap om vad det innebär att jobba med medialitet och mediumskap. Vad vi har för erfarenheter och kunskaper. Vi vill gärna dela med oss här och hoppas på att detta ska väcka din nyfikenhet på ämnet och att även du ska kunna få mer personliga svar genom direktkontakt med någon av oss. Att det är viktigt med den personliga kontakten och att få svar på sin frågor. Här på bloggen är allt gratis. Vill du få mer personlig rådgivning och mediala svar är du välkommen ringa våra medium direkt. Allt finns på hemsidan www.vitavingar.se Välkomna dit.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela